Ορειχάλκινα έπιπλα ΝΕΟΝΑΚΗΣ - Ancient Greek Furniture

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ορειχάλκινα (μπρούντζινα) Επιπλα,
πρότυπης σχεδίασης  και αυθεντικής τέχνης, συμπληρώνουν την επίπλωση της κατοικίας, ή του επαγγελματικού χώρου, προσδίδοντας  πολυτέλεια και βαρύτητα.
Αρχικά ο Σταύρος Νεονάκης σχεδίασε τα αρχαϊκά πρότυπα ορειχάλκινων δίφρων, τραπεζών, και μικρών αντικειμένων, και στη συνέχεια έπιπλα για κάθε χώρο με ενσωμάτωση κλασσικών στοιχείων ή μινιμαλιστικές  και αφαιρετικές προσεγγίσεις.
Τα σχέδια του περιλαμβάνουν
τραπέζια -φαγητού-, -μέσης-, -λάμπας-, τρίποδες, δίφρους, αλλά και έπιπλα γραφείου όπως γραφεία, τράπεζες συμβουλίου, και άλλα αντικείμενα τέχνης .
Ολες οι κατασκευές είναι
από ορείχαλκο (μπρούντζο) με την παραδοσιακή τέχνη της χύτευσης, συνδυάζοντας ξύλο και γυαλί, σε τελειώματα ματ ή με ελαφριά οξείδωση.
Εκτός από τα ορειχάλκινα έπιπλα δημιούργησε ένα μεγάλο αριθμό διακοσμητικών και χρηστικών κατασκευών από ορείχαλκο που αφορούν τζάκια, κλίμακες, διάτρητα, καφασωτά καλύμματα καλοριφέρ ή fun-coil, όπως επίσης και πολλά διακοσμητικά μοτίβα για τα έπιπλα.
(Σε ιδιαίτερη ενότητα παρουσιάζουμε τα ορειχάλκινα φωτιστικά του δημιουργού.)


ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.
Τα σχέδια αυτά αφορούν κυρίως διακοσμητικές λύσεις εσωτερικού χώρου όπως είναι κλιμακοστάσια με χυτά κάγκελα και "μπαμπάδες", επενδύσεις τζακιών με διάτρητα σχέδια και σήτες, καλύμματα κλιματιστικών και καλοριφέρ, καφασωτά, τμήματα ψευδοροφών και βιτρώ, διακοσμητικά εξωτερικών θυρών, και εξωτερικά κάγκελα με χιαστί ή χυτά τμήματα. Βασίζονται στο σωστό σχεδιασμό και χαρακτηρίζονται από την τέλεια εφαρμογή.
Περιλαμβάνουν επίσης ολα τα παρελκόμενα απο ορειχάλκινες χειρολαβές, και είδη κιγκαλερίας, ανθοδόχες και επί μέρους διακοσμητικά στοιχεία όπως σκαλιστά ανθέμια, ρόδακες, άκανθους, χιαστί διάτρητα, λεοντόνυχα πέλματα για τα έπιπλα, και πολλά άλλα.
Σε κάθε μελέτη εσωτερικής διακόσμησης αυτά τα ορειχάλκινα μέρη
ενσωματώνονται στα έπιπλα ή αποτελούν αυτόνομες κατασκευές.
Το πεδίο εφαρμογής της τέχνης του ορειχαλκουργού δεν περιορίζεται, και οι δημιουργίες με μπρούντζο είναι ακατάλυτες στο χρόνο.

 
map
 

Πνευματικά δικαιώματα © ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΝΕΟΝΑΚΗΣ.
13 Χιλ Ε.Ο Αθηνών Λαμίας - ΒΙΟΠΑ Μεταμόρφωσης - Αμαλιάδος 2 - (Σωρού) 
Σχεδιασμός κατασκευή ιστοσελίδων-κείμενα-γραφικά-επιμέλεια: Γ. Α webmaster

  ......
Δημοσιεύσεις
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού