Ελληνικά έπιπλα κατοικίας - Ancient Greek Furniture

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δημιουργίες ΝΕΟΝΑΚΗΣ επιπλα κατοικίας
Ελληνικά χειροποίητα έπιπλα, για τους ζωτικούς ή ιδιαίτερους χώρους της κατοικίας, σε μια πλούσια συλλογή που αποτελείται από έπιπλα τραπεζαρίας, έπιπλα σαλονιού, έπιπλα κρεβατοκάμαρας, οικιακά γραφεία, βοηθητικά έπιπλα, χρηστικές κατασκευές, και όλα τα είδη που απαιτεί η σύγχρονη ζωή.
Κυρίαρχο στυλ είναι το Ελληνικό, με ομοιότυπα αρχαίων Ελληνικών επίπλων, όπως εμφανίζονται στα μουσειακά ευρήματα, και τις σύγχρονες δημιουργίες τού Σταύρου Νεονάκη
, ο οποίος ενσωμάτωσε τους κλασσικούς ρυθμούς στα έπιπλα του, με δόκιμη εφαρμογή Δωρικών, Ιωνικών, και Κορινθιακών στοιχείων και την χρήση πληθώρας διακοσμητικών μοτίβων από φυτικά και ζωικά θέματα.
Επιπλα Τραπεζαρίας.
Η πρόταση Ελληνικού σχεδιασμού, περιλαμβάνει τραπέζια φαγητού, ροτόντες σταθερές ή με ανάπτυξη, καθίσματα φαγητού και πτυσσόμενα, κυλικεία, πουφέδες), εγγυθήκες, ερμάρια, σκρίνια και βιτρίνες, επίτοιχα έπιπλα, σύνθετες κατασκευές, υφάσματα ταπετσαρίας, χαλιά σε ειδικά σχέδια, και διακοσμητικά αντικείμενα. Σε αρκετά έπιπλα, κυρίως τραπέζια φαγητού, τα πόδια είναι από χυτό ορείχαλκο, και πολλά άλλα έχουν διακοσμητικά στοιχεία από αυτό το υλικό.
Σε ιδιαίτερη θέση κατατάσσονται οι ΚΛΙΣΜΟΙ - περίτεχνα καθίσματα ομοιότυπα αρχαίων Ελληνικών - αλλά και όλες οι κατασκευές που είναι εμπνευσμένες από την κλασσική Ελλάδα όπως Τράπεζες, Κυλικεία, Δίφροι, Ανάκλιντρα, Θρόνοι, Κλίνες.

Ανάλογα με την γενική αισθητική και τις ανάγκες του χώρου, η μελέτη προσαρμόζεται σε λιτότερες σύγχρονες φόρμες, με νέες κατασκευές και ειδικά έπιπλα σύνθετης χρήσης, όπως όρθιους μπουφέδες, καλύμματα καλοριφέρ, επενδύσεις τοίχων, πυλώνες, ερμάρια κλπ. τα οποία πολλές φορές σχεδιάζονται άπαξ.
Επίσης συμπληρωματικά ορειχάλκινα έπιπλα και επιλεγμένα νεοκλασικά τα οποία εντάσσονται στις προτάσεις επίπλωσης και διακόσμησης.


Επιπλα χώρων υποδοχής.
Έπιπλα σαλονιού και καθιστικά, σχεδιασμένα από τον Σταύρο Νεονάκη σε σύνολα ή ανεξάρτητα κομμάτια σε κλασσική, νεοκλασική ή σύγχρονη φόρμα, κατασκευασμένα από ξύλο, (λουστράτα) ύφασμα, και δέρμα,(ντυτά) ή σε συνδυασμό με μπρούντζο και γυαλί.

Στα σύνολα αυτά περιέχονται εκτός από τα Αρχαία Ελληνικά ομοιότυπα, όλα τα είδη επίπλων τα οποία ενδεικτικά είναι : Καναπέδες, Ανάκλιντρα, Πολυθρόνες, Ντεμί πολυθρόνες, Μπερζέρες, Θρόνοι, Δίφροι, Ταμπουρέ, Τραπέζια μέσης, Τραπέζια λάμπας, Ρολλαν, Κομόντ, Κονσόλες, Καθρέπτες, Έπιπλα T.V, Έπιπλα "Μουσικής", Ζιγκόν, Ανθοδόχες, Τραπέζια τηλεφώνου, μικρά γραφεία και κάθε ειδική κατασκευή που είναι απαραίτητη σε ένα χώρο. Τα "λουστράτα" καθιστικά εχουν εμφανή σκελετό από μασίφ ξύλο Ελληνικής καρυδιάς, δρυός, ή σφενδάμου, σταθερή ταπετσαρία ή δερμάτινα πλέγματα με κινητά μαξιλάρια, και είναι "τελειωμένα" με κάσσια, βερνίκια και ανελίνες.
Τα "ντυτά" σαλόνια με σκελετούς από οξιά, ταπετσαρίες με την κλασσική τεχνική των σουστών (σουφλέ) και τα παραδοσιακά υλικά (φάσες, τζίβα, κάμποτο, βαμβάκι - φυτίλι, κλπ).
Για τα έπιπλα σαλονιού ο Στ. Νεονάκης εχει σχεδιάσει τα δικά του υφάσματα, σε αποκλειστικά σχέδια με Ελληνικά μοτίβα (Ανθέμιο, Κρίνος, Μέδουσα, Κεραυνός, Ίππος, Κριός, Λέων) με χρωματικές αποδόσεις του κίτρινου καλαμιάς και του χρυσού στο στημόνι, ενώ στο υφάδι εναλλάσσονται αρμονικά οι αποχρώσεις του καφέ του μπλε του πράσινου του μοβ και του λευκού. Υφαίνονται σε αργαλειούς ΖΑΚΑΡ από αιγυπτιακό βαμβάκι και ανεξίτηλες βαφές.
Η τυπολογία των επίπλων σαλονιού δεν περιορίζεται στις καθιερωμένες φόρμες και διαστάσεις, αλλά επεκτείνεται και καλύπτει όλες τις ανάγκες της επίπλωσης μιας κατοικίας. Υπάρχουν έπιπλα σχεδιασμένα για εισόδους και αναμονές, για μικρά καθιστικά, για καθημερινούς χώρους, και για χώρους υποδοχής με αυξημένες ανάγκες δεξίωσης.

Επίσης ειδικές κατασκευές που προορίζονται για χώρους υποδοχής και αφορούν έπιπλα σύνθετης χρήσης με βιβλιοθήκες, βιτρίνες, ερμάρια, διαχωριστικά, πυλώνες, επενδύσεις, εσωτερικές πόρτες, ξύλινες ψευδοροφές, κλίμακες, και άλλες χρηστικές και διακοσμητικές εφαρμογές.


Βοηθητικά έπιπλα
από ξύλο ή ορείχαλκο εντάσσονται συμπληρωματικά στα σύνολα της επίπλωσης ή λειτουργούν αυτόνομα σε επιλεγμένα σημεία (εισόδους - χώλλ- αναμονές). Σχεδιασμένα στο ίδιο πνεύμα, λιτά ή περισσότερο διακοσμημένα, σε τύπους και διαστάσεις ανάλογες με τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσουν. Στη συλλογή υπάρχουν κομόντ, μικρά ερμάρια, έπιπλα μουσικής, Tv, σεκρετέρ, βιτρίνες, στήλες τραπέζια Rollan, τηλεφώνου, και αναδιπλούμενα κονσόλες, καθρέπτες, δίφροι, μπαγκέτες, κιβωτοί και άλλα μικρά έπιπλα. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στους ξύλινους ή ορειχάλκινους δίφρους και τους δίφρους οκλαδίας, μονοθέσιους ή διθέσιους, σταθερούς ή πτυσσόμενους, στις ζωγραφισμένες κασέλες και στους ορειχάλκινους τρίποδες. Επίσης στα πολύχρηστα ερμάρια που λειτουργούν σαν τραπέζια λάμπας, προθήκες, κυλιόμενα έπιπλα τηλεόρασης, λινοθήκες, και BAR

Έπιπλα για το υπνοδωμάτιο
σε ποικιλία σχεδίων, και τύπους που καλύπτουν βασικές ή ξεχωριστές ανάγκες. Στη συλλογή ΝΕΟΝΑΚΗΣ υπάρχουν σύνολα σχεδιασμού με κρεβάτια (Κλίνες) και ανάκλιντρα, κομοδίνα, σιφονιέρες, τουαλέτες, έπιπλα με ρολλ-τοπ, καθρέπτες σταθεροί ή τρίπτυχοι, ταμπουρέ και μπαγκέτες, πετάσματα, και διακοσμητικά αντικείμενα.
Επίσης απλές λύσεις με αυτόνομα ξύλινα κεφαλάρια και χειροποίητα υποστρώματα. Ακόμα μικρά καθιστικά, σεκρετέρ και βοηθητικά έπιπλα που δημιουργούν "γωνιές" με προσωπικό ύφος.
Η πρόταση ολοκληρώνεται με κατασκευές συνολικής διαμόρφωσης του χώρου, και φωτιστικά σχεδιασμένα για κρεβατοκάμαρες, με γυαλιά
και οπαλίνες, διακοσμημένα με ορείχαλκο.

Γραφεία οικίας
Γραφεία για το σαλόνι, ή για τον ιδιαίτερο χώρο μελέτης και επαγγελματικής υποστήριξης από το σπίτι. Στη συλλογή ΝΕΟΝΑΚΗΣ υπάρχουν κλασσικά γραφεία σε ανάλογα μεγέθη, καθίσματα συνεργασίας, πολυθρόνες, έπιπλα Ηλ.Υπολ, τηλεφώνου, βιβλιοθήκες και ερμάρια.
Επίσης σύνολα σε κλασσική φόρμα για επαγγελματικούς χώρους με έπιπλα Διεύθυνσης, Συμβουλίου, γραμματείας, αναμονής, ερμάρια, αρχειοθήκες, και καθιστικά.

 
map
 

Πνευματικά δικαιώματα © ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΝΕΟΝΑΚΗΣ.
13 Χιλ Ε.Ο Αθηνών Λαμίας - ΒΙΟΠΑ Μεταμόρφωσης - Αμαλιάδος 2 - (Σωρού) 
Σχεδιασμός κατασκευή ιστοσελίδων-κείμενα-γραφικά-επιμέλεια: Γ. Α webmaster

  ......
Δημοσιεύσεις
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού