Σταύρος Νεονάκης Επιπλα Φωτιστικά Διακοσμήσεις - Ancient Greek Furniture

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δημιουργίες ΝΕΟΝΑΚΗ
Παρουσιάζουμε την "ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ" του ΣΤΑΥΡΟΥ Ν. ΝΕΟΝΑΚΗ που αναπτύσσεται και υλοποιείται, πάνω σε ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών σχετικό με το εσωτερικό περιβάλλον κατοικίας και γραφείου, την επίπλωση και την διακόσμηση του.

Είναι αποτέλεσμα εργασίας 50
χρόνων πάνω στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την αναβίωση - ανάδειξη του Ελληνικού επίπλου ποιοτικού επιπλου.
Περιλαμβάνει αρχαϊκά ομοιότυπα, ολοκληρωμένες λύσεις εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, νέα πρότυπα χειροποίητα έπιπλα, ορειχάλκινα φωτιστικά, ειδικές κατασκευές και διακοσμήσεις, σε μια πλήρη συλλογή που καλύπτει μορφολογικά το κλασσικό έπιπλο, (αρχαίο Ελληνικό), το "νεοκλασικό", και τις σύγχρονες επιδράσεις.
Πρόκειται για έργα τέχνης που προσδιορίζουν με σαφήνεια τη μορφή και το στυλ του σύγχρονου Ελληνικού επίπλου
.

Η τυπολογία των σχεδίων του, είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις χρήσεις τους, σε μεγέθη και φόρμες ανάλογες των χώρων, και βασικά υλικά κατασκευής το ξύλο το δέρμα το ύφασμα και τον ορείχαλκο.
Κύρια χαρακτηριστικά τους εκτός απο τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, είναι η επιμελημένη χειροποίητη κατασκευή και το τέλειο φινίρισμα ξύλου και λούστρου.

Η έκταση των σχεδίων καλύπτει εξ ολοκλήρου την επίπλωση κάθε χώρου, με πιστοποιημένα πάνω από 300 πρότυπα σχέδια νέων Ελληνικών επίπλων, για την τραπεζαρία, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, το οικιακό και επαγγελματικό γραφείο, αλλά και ορειχάλκινα έπιπλα, φωτιστικά, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, ειδικά σχέδια υφασμάτων και χαλιών, καλλιτεχνικές εφαρμογές επί ξύλου, και ξυλόγλυπτα.
Το συνολικό αποτέλεσμα  είναι μια πλήρης συλλογή με ιδιαίτερο Ελληνικό ύφος και ποιότητα.
Είναι μια πρόταση που διεκδικεί αυτόνομη θέση στο πεδίο της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, και στο σύνολο της υπερασπίζεται, εκτός των άλλων, και την πλούσια παράδοση της Ελληνικής επιπλοποιίας.


Οι βασικές κατηγορίες κινητών επίπλων ΝΕΟΝΑΚΗΣ είναι:
Έπιπλα κατοικίας.
Αυθεντικά σχέδια, για την τραπεζαρία, το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα,
και τους υπόλοιπους  χώρους της κατοικίας, με όλα τα κύρια και βοηθητικά είδη που απαιτεί η σύγχρονη ζωή, και χρηστικές κατασκευές προσαρμοσμένες σε προσωπικές ανάγκες.
Επίσης συμπληρωματικά ορειχάλκινα έπιπλα και επιλεγμένα νεοκλασικά
τα οποία εντάσσονται στις προτάσεις επίπλωσης και διακόσμησης.
Έπιπλα γραφείου.
Κλασσικά έπιπλα για επαγγελματικούς χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις
αισθητικής, ποιότητας, και εργονομίας, σε γραφεία διεύθυνσης, διοίκησης, γραμματείας, αίθουσες συμβουλίου, και ειδικές κατασκευές από ξύλο και ορείχαλκο.
Ο σχεδιασμός τους ανταποκρίνεται σε κάθε θέση και χρηστικό επίπεδο, και προσαρμόζεται ανάλογα με τη βαρύτητα κάθε χώρου.
Oμοιότυπα Αρχαίων Ελληνικών επίπλων,
σχεδιασμένων από το 1960 μέχρι σήμερα, με μορφολογική-τυπολογική προσέγγιση, και "πιστή" αναδημιουργία επίπλων της αρχαϊκής και κλασσικής περιόδου, όπως Θρόνοι, κλισμοί, ανάκλιντρα, δίφροι, τράπεζες, και άλλα λιγότερο γνωστά έπιπλα. Αποτελούν μοναδικά δείγματα τέχνης και κοσμούν κάθε χώρο.
Ανάλογη επιμέλεια έχουν και έπιπλα της αρχαίας Αιγύπτου, με αυθεντικό σχεδιασμό και περίτεχνη κατασκευή.
Ορειχάλκινα περίτεχνα έπιπλα, από χυτό μπρούντζο, σε συνδυασμό
με ξύλο ή κρύσταλλο, τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά στην επίπλωση κατοικίας και γραφείου.
Όλα τα έπιπλα εχουν τις ρίζες τους στον ανεξάντλητο πλούτο της κλασσικής Ελλάδας και στηρίζονται στον απόλυτο σχεδιασμό και τις εφαρμοσμένες τέχνες. Εχουν δημιουργηθεί μέσα από μια συνεχή διαδικασία ανάπτυξης Ελληνικού περιβάλλοντος, το οποίο ολοκληρώνεται με μόνιμες ειδικές κατασκευές εσωτερικού χώρου, μελέτες διαμόρφωσης, διακοσμητικές εφαρμογές, ορειχάλκινα φωτιστικά, υφάσματα και τάπητες.

 
 
map
 

Πνευματικά δικαιώματα © ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΝΕΟΝΑΚΗΣ.
13 Χιλ Ε.Ο Αθηνών Λαμίας - ΒΙΟΠΑ Μεταμόρφωσης - Αμαλιάδος 2 - (Σωρού) 
Σχεδιασμός κατασκευή ιστοσελίδων-κείμενα-γραφικά-επιμέλεια: Γ. Α webmaster

  ......
Δημοσιεύσεις
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού