Εσωτερική Αρχιτεκτονική | ΝΕΟΝΑΚΗΣ |Interior design - Ancient Greek Furniture

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ειδικές ξύλινες κατασκευές
Εδώ ο σχεδιασμός του Στ Νεονάκη καλύπτει ειδικές ή ιδιαίτερες ανάγκες για τον εξοπλισμό και την επίπλωση κατοικιών, γραφείων, και μαζικών χώρων, με κατασκευές από φυσικά υλικά (ξύλο ή ορείχαλκο).
Όλες σχεδιάζονται στα μέτρα και τις χρήσεις που απαιτούνται, και υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο
.
Ενδεικτικά αναφέρουμε επίτοιχα έπιπλα, ερμάρια, βιβλιοθήκες, καλύμματα, πυλώνες, διάτρητα, και άλλες κατασκευές ειδικών απαιτήσεων όπως  διαχωριστικά, εσωτερικές πόρτες, περιθυρώματα, επενδύσεις, κλίμακες ψευδοροφές, και γενικό εξοπλισμό αιθουσών.
Εργα
του (μελέτη - εκτέλεση) υπάρχουν σε Τράπεζες, (Τραπεζα της Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα, πρώην Κτηματική Τράπεζα...),  δημόσια κτίρια, (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Εθνική Βιβλιοθήκη, Μουσείο Αλ Σούτσου, ΒΟΥΛΗ των Ελλήνων, νεοκλασσικό ΓΣΕΕ, Γεωργικό Πανεπιστήμιο) γραφεία εταιρειών, και εκατοντάδες κατοικίες.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στις συνολικές μελέτες χώρου, και τις προτάσεις εσωτερικής αρχιτεκτονικής.


Η μελετητική διαδικασία και ο σχεδιασμός εκδηλώνεται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε έργου.
Το πρώτο επίπεδο είναι η προσέγγιση του χώρου και των αναγκών του με κάτοψη-τοποθέτηση κινητών και επίτοιχων επίπλων.
Το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει
εκτενή ανάλυση των αναγκών, εξειδικευμένη πρόταση για τις μόνιμες κατασκευές, αξιοποίηση υπαρχόντων αντικειμένων, επιλογή ή δημιουργία νέων επίπλων, και τις εναλλακτικές προτάσεις μορφολογίας και στυλ. Εκδηλώνεται με προμελέτη-παρουσίαση των βασικών στοιχείων της πρότασης, με προοπτικές απεικονίσεις, αρχιτεκτονικά σχέδια, και τεχνική έκθεση που επιτρέπει την πλήρη κατανόηση των κατασκευών, των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν, τον τρόπο και τον χρόνο εκτέλεσης, και το κόστος της υλοποίησης.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και μελέτες για λογαριασμό τρίτων (Αρχιτεκτονικά γραφεία, τεχνικές εταιρείες κλπ).

Το τρίτο επίπεδο αφορά την εφαρμογή της μελέτης, με τεχνικά και κατασκευαστικά σχέδια φυσικές λεπτομέρειες, μοδέλλα, και όλα τα απαραίτητα πλάνα για την υλοποίηση του έργου.
Στη γενικευμένη ή την εξ'αρχής παρέμβαση σε ένα χώρο, και μέσα στο πλαίσιο της ανάληψης έργου, αντιμετωπίζονται όλα τα παραπάνω θέματα συνολικά (μελέτη - σχεδιασμός - μορφολογία - κατασκευές- υλικά - χρήσεις - κόστος υλοποίησης), σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που αποτελεί και την βάση για την υλοποίηση του.


Διακοσμήσεις, τάπητες, υφάσματα.
Η δημιουργία  συνολικού περιβάλλοντος Ελληνικού σχεδιασμού,
απο τον Στ. Νεονάκη περιλαμβάνει διακοσμητικά αντικείμενα (ξυλόγλυπτα, μαρκετερί, ένθετα), υφάσματα και τάπητες, σε πρότυπη σχεδίαση, τα οποία συμπληρώνουν την επίπλωση, και ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο στυλ που εχει δημιουργήσει. Τα σχέδια αυτά αναπτύχθηκαν σε βάθος χρόνου και αποτελούν δείγματα ταπητουργικής και υφαντικής τέχνης.
Στα χαλιά απεικονίζονται σε συμμετρικές αναλογίες δελφίνια, αγρίμια, μέδουσες, χελιδόνια, έχουν μπορντούρες από ανθέμια, φύλλα κισσού και αμπέλου, δοσμένα με απλότητα και μέτρο. Υπάρχουν αναφορές σε αρχαία ψηφιδωτά και τοιχογραφίες με γήινα χρώματα και ανεξίτηλες βαφές. Κατασκευάζονται από μαλλί ημιχειροποίητα στις διαστάσεις που απαιτεί κάθε χώρος με βάση καμβά, και ύφανση με κόμβους.
Τα υφάσματα ταπετσαρίας, έχουν Ελληνικά μοτίβα, (Ανθέμιο, Κρίνος, Μέδουσα, Κεραυνός, Ίππος, Κριός, Λέων) και γήινες χρωματικές αποδόσεις του κίτρινου καλαμιάς  και του χρυσού στο στημόνι. Στο υφάδι εναλάσσονται αρμονικά οι αποχρώσεις του καφέ του μπλε του πράσινου του μοβ και του λευκού.
Κατασκευάζονται απο Αιγυπτιακά νήματα και ανεξίτηλες βαφές.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν ένα ακόμα βήμα στην απόδοση του Ελληνικού ύφους στους εσωτερικούς χώρους
που επιδίωξε ο δημιουργός.

 
map
 

Πνευματικά δικαιώματα © ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΝΕΟΝΑΚΗΣ.
13 Χιλ Ε.Ο Αθηνών Λαμίας - ΒΙΟΠΑ Μεταμόρφωσης - Αμαλιάδος 2 - (Σωρού) 
Σχεδιασμός κατασκευή ιστοσελίδων-κείμενα-γραφικά-επιμέλεια: Γ. Α webmaster

  ......
Δημοσιεύσεις
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού